Odpowiedz do tematu
: Przedmioty niezegarkowe VINTAGE
Jedziecie dalej ...
:
Prawie mój rówieśnik:
G.
G.
"We offer best solutions in search of a problem"
:
Firmowe wyposażenie maszyn do szycia Łucznik, tych z lat 60-tych, na pięknych, fornirowanych stołach.
:
to z zestawu wkrętaków pobijaków, tym + młotek wszystko odkręcisz, używałem i umiem,
a kto zna bociana do opasek ...
a kto zna bociana do opasek ...
:
Mój trupek zmienił nieco wygląda.
Udało mi się zdobyć oryginalne wojskowe koła w czarnej farbie z 60 letnimi oponami w super stanie, do tego piasty ze 100% ilością farby w stanie magazynowym - szprychy nowe.
I coś czego długo szukałem, metalowa maskownica reflektora (występowały też nieco innego typu bakelitowe)
Udało mi się zdobyć oryginalne wojskowe koła w czarnej farbie z 60 letnimi oponami w super stanie, do tego piasty ze 100% ilością farby w stanie magazynowym - szprychy nowe.
I coś czego długo szukałem, metalowa maskownica reflektora (występowały też nieco innego typu bakelitowe)
:
urzekły mnie kalamitki, a w ramach czepiania się to ktoś pomalował obręcze kół bez wyprowadzenia ubytków, no i zastanawiają mnie te nity na lampie- chyba w tamtych czasach nie było drążonych
do niciarki, raczej wydaje się iż pełne zakuwane zgłównikiem
co nie zmienia faktu iż wygląda coraz lepiej
do niciarki, raczej wydaje się iż pełne zakuwane zgłównikiem
co nie zmienia faktu iż wygląda coraz lepiej
:
Ostatnio zmieniony przez mike87 2016-12-02, 16:07, w całości zmieniany 1 raz
Obręcze mają 70% oryginalnej farby, ubytki farby to ogniska korozji które są poczernione.
Oryginalną farbę zostawiłem.
Fakt, nity na lampie nie są z epoki, kupiłem ją z uszkodzonym zawiasem.
Oryginalną farbę zostawiłem.
Fakt, nity na lampie nie są z epoki, kupiłem ją z uszkodzonym zawiasem.
Ostatnio zmieniony przez mike87 2016-12-02, 16:07, w całości zmieniany 1 raz
:
[quote="mike87"]Oryginalną farbę zostawiłem.[/quote]
słusznie zresztą, a nity wymień , to w sumie prosta sprawa , jakbyś nie znalazł w necie to służę
słusznie zresztą, a nity wymień , to w sumie prosta sprawa , jakbyś nie znalazł w necie to służę
:
Ostatnio zmieniony przez mike87 2016-12-02, 16:31, w całości zmieniany 3 razy
Fotorelacja z dzisiejszej wycieczki w poszukiwaniu miejsc z klimatem.
[ Dodano: 2016-12-02, 16:25 ]
Prędzej wymienię całą lampę na taką by ta maskownica była zamontowana wewnątrz ramki klosza. Lampy firmy Rotodyn - Bosch szczególnie dedykowane do tych przysłonek.
Dla przykładu foto trupka z tą lampą.
[ Dodano: 2016-12-02, 16:25 ]
diverofobia napisał/a: |
słusznie zresztą, a nity wymień , to w sumie prosta sprawa , jakbyś nie znalazł w necie to służę |
Prędzej wymienię całą lampę na taką by ta maskownica była zamontowana wewnątrz ramki klosza. Lampy firmy Rotodyn - Bosch szczególnie dedykowane do tych przysłonek.
Dla przykładu foto trupka z tą lampą.
Ostatnio zmieniony przez mike87 2016-12-02, 16:31, w całości zmieniany 3 razy
:
MIKE - podziwiam efekt końcowy
r-e-w-e-l-a-c-j-a stan odtworzenia detale, szczegóły-wszxystko przemyślane
r-e-w-e-l-a-c-j-a stan odtworzenia detale, szczegóły-wszxystko przemyślane
:
Ostatnio zmieniony przez mike87 2016-12-02, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
Jeszcze wracając ponad pół roku wstecz rower tak się prezentował:
Większość części cywilnych została sprzedana za duże pieniądze przez co podsumowując wydatki na trupka cena nie dobiła do jakiegoś kosmicznego poziomu.
Większość części cywilnych została sprzedana za duże pieniądze przez co podsumowując wydatki na trupka cena nie dobiła do jakiegoś kosmicznego poziomu.
Ostatnio zmieniony przez mike87 2016-12-02, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
:
To może teraz coś z zupełnie innej beczki: obowiązkowy element wyposażenia dżentelmena lat 70 w podróży:
I to na chodzie
Gboo.
I to na chodzie
Gboo.
:
Przyznaję bez bicia, nie wiem co to je...
:
Jak to, co - Hitachi - jest przecież napisane
A na serio - maszynka do golenia?
A na serio - maszynka do golenia?
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2016-12-06, 08:59, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Dokładnie.
Na baterię R-14. Wówczas trzeba było mieć dojście do baterii z importu, bo uzycie krajowej "Centry" groziło zostaniem z tym ustrojstwem wiszącym przy pysku
BTW nie mam na myśli importu z ZSRR
Gbq.
Na baterię R-14. Wówczas trzeba było mieć dojście do baterii z importu, bo uzycie krajowej "Centry" groziło zostaniem z tym ustrojstwem wiszącym przy pysku
BTW nie mam na myśli importu z ZSRR
Gbq.
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2016-12-06, 08:59, w całości zmieniany 1 raz