Panowie, nie galopujmy może za bardzo... To nie klub metalurga, stowarzyszenie kowali ani pod-forum KMZiZ. Gość nie jest arogancki, może mieć braki w wiedzy, do czego się przyznaje, bo każdy fachowiec w swojej dziedzinie, kiedyś w niej raczkował. Nie ma też cen, a w każdym razie ja nie zauważam komercyjnego charakteru.
Chyba dla większości z nas znaczenie ma pasja i pracowitość, niezależnie czy chodzi o własnej roboty paski, klamry, czy cokolwiek innego. Tak długo jak tylko wzory nie są malowane flamastrami, jest chyba OK!?
Odpowiedz do tematu
:
Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
To nie jest forum kowalskie, ale padło proste pytanie i równie prosta była odpowiedz.
Nawet dyletant potrafi rozróżnić czynność kucia od klejenia.
Słaba rozdzielczość zdjęć miała to zamaskować.
Czy jak grzecznie to już można w błąd wprowadzać
Ostatnio zmieniony przez Ciech 2015-03-22, 12:33, w całości zmieniany 1 raz
BuRy napisał/a: | ||
....... Mokume jest wykonane przeze mnie |
To nie jest forum kowalskie, ale padło proste pytanie i równie prosta była odpowiedz.
Nawet dyletant potrafi rozróżnić czynność kucia od klejenia.
Słaba rozdzielczość zdjęć miała to zamaskować.
Czy jak grzecznie to już można w błąd wprowadzać
Ostatnio zmieniony przez Ciech 2015-03-22, 12:33, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Machu 2015-03-22, 12:56, w całości zmieniany 1 raz
Kasamene, dobrze mówisz
Nasz nowy kolega źle się wyraził, do czego zresztą się przyznał. I myślę, że niezależnie od faktycznie użytej technologii, rezultaty jego pracy są warte uwagi
Nasz nowy kolega źle się wyraził, do czego zresztą się przyznał. I myślę, że niezależnie od faktycznie użytej technologii, rezultaty jego pracy są warte uwagi
Ostatnio zmieniony przez Machu 2015-03-22, 12:56, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Ciech 2015-03-22, 13:08, w całości zmieniany 1 raz
Machu jesteś w błędzie ignorując sprawy technologii wykonania przedmiotów mających kontakt z ludzkim ciałem.
Obyś nie musiał się kiedyś przekonać się jakie może to być istotne.
Obyś nie musiał się kiedyś przekonać się jakie może to być istotne.
Ostatnio zmieniony przez Ciech 2015-03-22, 13:08, w całości zmieniany 1 raz
:
O to mi chodzi, przede wszystkim!
Machu napisał/a: |
[...] I myślę, że niezależnie od faktycznie użytej technologii, rezultaty jego pracy są warte uwagi |
O to mi chodzi, przede wszystkim!
Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
Dobrze że wam się podoba
Jak mawia klasyk forumowy
Jak mawia klasyk forumowy
:
Ostatnio zmieniony przez Machu 2015-03-22, 13:26, w całości zmieniany 1 raz
Ciech, nie miałem styczności z żadną z wymienionych w tym temacie technologii, i jako ktoś, dla kogo szeroko pojęta obróbka metali jest de facto czarną magią, z przyjemnością obejrzę wytwory czyjejś pracy
Chętnie też przeczytam coś więcej w kwestii wpływu sposobu wykonania klamer na uch użytkowanie
Chętnie też przeczytam coś więcej w kwestii wpływu sposobu wykonania klamer na uch użytkowanie
Ostatnio zmieniony przez Machu 2015-03-22, 13:26, w całości zmieniany 1 raz
:
Jeśli nie wiesz o co chodzi to poczytaj sobie o żywicach chemoutwardzalnych.
:
Bezinteresowna troska o dobro i bezpieczeństwo innych użytkowników tego forum godna najwyższego uznania
Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
:
Sebastian także dziękuję
:
No właśnie - Sebastian trafił chyba w czuły punkt
.
.
.
...Ale Wojtek - przecież Ty się nie musisz obawiać niczego - i tak jesteś poza konkurencja wszelką IMHO
.
.
.
...Ale Wojtek - przecież Ty się nie musisz obawiać niczego - i tak jesteś poza konkurencja wszelką IMHO
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Sebastiana też trzeba chwalić, bo innaczej staje się uszczypliwy
odnośnie drugiej części wypowiedzi przez grzeczność nie zaprzeczę
odnośnie drugiej części wypowiedzi przez grzeczność nie zaprzeczę
:
Nie chodzi o to czy ktoś jest miły czy nie, bo to o niczym nie świadczy i nie to jest przedmiotem dyskusji.Nie chodzi też czy temat jest komercyjny czy nie, ale zastanawiające jest to że ktoś loguje się na forum o zegarkach nic o nich nie mówiąc i pokazuje od razu swoje wyroby klamrowe.
Chodziło generalnie o sugerowanie ze wyrób jest wykonany czasochłonną metodą co podnosi jego prestiż, gdy w rzeczywistości jest to żywica epoksydowa z opiłkami metalu i jego kawałkami ( wiem były przeprosiny i wypowiedź o niewiedzy) Nie wiem, mi na przykład nie zdarza używać słów których znaczenia nie znam i nie wierzę w przypadki w określonych sytuacjach. Informowanie o użytym materiale jest bardzo istotnym elementem nie tylko z w/w powodów ,ale też chociażby z tego powodu że związki zawarte w klejach są uczulające i osoby takie jak ja ze skłonnościami do atopowego zapalenia skóry w styczności z taką klamrą dostają uczulenia. Jeśli komuś wydaje się to nieistotne to znaczy że nigdy nie miał problemu z uczuleniami.
Kasamene napisał/a: |
Panowie, nie galopujmy może za bardzo... To nie klub metalurga, stowarzyszenie kowali ani pod-forum KMZiZ. Gość nie jest arogancki, może mieć braki w wiedzy, do czego się przyznaje, bo każdy fachowiec w swojej dziedzinie, kiedyś w niej raczkował. Nie ma też cen, a w każdym razie ja nie zauważam komercyjnego charakteru.
Chyba dla większości z nas znaczenie ma pasja i pracowitość, niezależnie czy chodzi o własnej roboty paski, klamry, czy cokolwiek innego. Tak długo jak tylko wzory nie są malowane flamastrami, jest chyba OK!? |
Nie chodzi o to czy ktoś jest miły czy nie, bo to o niczym nie świadczy i nie to jest przedmiotem dyskusji.Nie chodzi też czy temat jest komercyjny czy nie, ale zastanawiające jest to że ktoś loguje się na forum o zegarkach nic o nich nie mówiąc i pokazuje od razu swoje wyroby klamrowe.
Chodziło generalnie o sugerowanie ze wyrób jest wykonany czasochłonną metodą co podnosi jego prestiż, gdy w rzeczywistości jest to żywica epoksydowa z opiłkami metalu i jego kawałkami ( wiem były przeprosiny i wypowiedź o niewiedzy) Nie wiem, mi na przykład nie zdarza używać słów których znaczenia nie znam i nie wierzę w przypadki w określonych sytuacjach. Informowanie o użytym materiale jest bardzo istotnym elementem nie tylko z w/w powodów ,ale też chociażby z tego powodu że związki zawarte w klejach są uczulające i osoby takie jak ja ze skłonnościami do atopowego zapalenia skóry w styczności z taką klamrą dostają uczulenia. Jeśli komuś wydaje się to nieistotne to znaczy że nigdy nie miał problemu z uczuleniami.
:
Odpowiedz do tematu
Moją lepszą połowę uczula nawet większość kopert ze stali nierdzewnej, trafiłem w końcu na Zodiaca, którego może nosić.