...25 milimetrów szczęścia bo taka jest średnica bez koronki tej niepozornej dameczki... L2L 32mm...
...stan ogólny: człowiek który mi to sprzedał uznał ten zegarek za bezwartościowy złom... oczywiście nie wyprowadziłem go z błędu... bo to złom... 99,9% forumowiczów, pomijając oczywiście tych którzy rusami się nie zajmują, nie zwróci nań nawet uwagi... a szkoda bo to kawał historii... historii rosyjskiego przemysłu zegarmistrzowskiego...
W katalogu Toczmeh'u z 1932 roku zegarek ten figuruje jako Typ 4
...stan adekwatny jak na prawdopodobnie 82-letni zegarek...
...z zewnątrz trudny do rozpoznania... choć powiem szczerze... mimo, że nigdy takiego nie widziałem... rzucając okiem na miniaturkę w aukcji od razu wewnętrznie wiedziałem co się święci
...mimo upływu czasu koperta wygląda nader przyzwoicie...
...po oryginalnej tarczy została jedynie blacha na którą naklejono foliowy wydruk...
...brak wałka i koronki nieco komplikuje nieco sprawę...
...jeszcze raz dekielek...
...mechanizm Hampden size 8/0... model Mery Jane... 15 kamieni... w przeciwieństwie do typu 1, 2 i 3 typ 4 występował jedynie w wersji 15j... nie było wersji 4j...
...mechanizm numer 3939... co sugeruje rok 1925... jeden z ostatnich powstałych na ziemi amerykańskiej...
...części o dziwo są bardziej dostępne do tego modelu niż do T3... bardziej mnie martwi ta dziura w którą ma się wkręcić śrubka pośredniego koła naciągowego... chyba mój były zegarmistrz spuści mnie znowu na drzewo jak się pokażę z tym trupkiem... a sam nie zanituję i nie wstawię nowej śruby
...wnętrze dekielka
...maleństwo
Typ 4 w sieci:
http://forum.oldwatch.ru/viewtopic.php?p=2437
http://german242.borda.ru...0000654-000-0-0
...dzięki amerykańskiemu łącznikowi lecą już do mnie części z juseju...
...tarcza i wskazówki będą hampdenowskie... zdjęcie Dawida... mam nadzieję, że się nie obrazi
...cóż... mam nadzieję, że doprowadzę projekt do końca...
PS. Balans jest sprawny
Odpowiedz do tematu
: T 4 - Projekt ANASTASIS
:
Jak Wy kurna znajdujecie takie rzeczy?...
Że też mi się nigdy coś takiego nie trafia. To niesprawiedliwe, więc niechętne gratulacje.
pozdrawiam
Narfas
Że też mi się nigdy coś takiego nie trafia. To niesprawiedliwe, więc niechętne gratulacje.
pozdrawiam
Narfas
:
Przy takiej konsekwencji i cierpliwości
... na pewno się uda
... na pewno się uda
:
Nio tak - z takim dawcą to na pewno jakoś to będzie
Gratuluje szczerze, bo typ czwarty jest chyba najrzadszy z nich wszystkich, moze po częsci dlatego, ze kieszonka zawsze jakoś tak "poważniej" wygląda, a złomiasta damka ląduje w koszu i już. Faktem jest, ze o ile typ 3 i typ 2 są w sumie dość powszechnie znane (co nie znaczy, że często się na nie trafia), o tyle typ 4 w zasadzie cieżko gdziekolwiek obejrzeć i chwała Spamowi, ze go uratował przed zniszczeniem.
A jak nasz Kolega znajduje takie perełki z wczensego okresu - nie wiem. Siedzimy na tych samych portalach aukcyjnych, zreszta powszechnie znanych, i Spam znajduje, a ja nie . Nie wiem jak to robi - ma rękę do takich nabytków...
Gratuluje szczerze, bo typ czwarty jest chyba najrzadszy z nich wszystkich, moze po częsci dlatego, ze kieszonka zawsze jakoś tak "poważniej" wygląda, a złomiasta damka ląduje w koszu i już. Faktem jest, ze o ile typ 3 i typ 2 są w sumie dość powszechnie znane (co nie znaczy, że często się na nie trafia), o tyle typ 4 w zasadzie cieżko gdziekolwiek obejrzeć i chwała Spamowi, ze go uratował przed zniszczeniem.
A jak nasz Kolega znajduje takie perełki z wczensego okresu - nie wiem. Siedzimy na tych samych portalach aukcyjnych, zreszta powszechnie znanych, i Spam znajduje, a ja nie . Nie wiem jak to robi - ma rękę do takich nabytków...
Ну, погоди!
:
Te wskazowki na zywca wywalaja z kapci, tylko ladnie je wyczyscic Ja nie mam takiego zapalu jak ty, ale z checia popatrze
InfectedControl a.k.a. Dawid
: Re: T 4 - Projekt ANASTASIS
chwała takim zapaleniom jak Ty Spam, życzę powodzenia w doprowadzeniu tego projektu do końca
Spam napisał/a: |
...25 milimetrów szczęścia
|
chwała takim zapaleniom jak Ty Spam, życzę powodzenia w doprowadzeniu tego projektu do końca
:
To był dość modny wówczas wzór wskazówek...
Tu akurat są szwajcarskie zamienniki, ale Amerykanie bardzo lubili niebieskie wskazówki w finezyjnych kształtach
Tu akurat są szwajcarskie zamienniki, ale Amerykanie bardzo lubili niebieskie wskazówki w finezyjnych kształtach
Ну, погоди!
:
Oczywiście nie należę do tego 0,01% i dlatego nie jestem w stanie należycie docenić zdobyczy ... może i dobrze.
Widzę jednak reakcje innych ekspertów tego tematu i wnioskuję, że upolowałeś szczególną perełkę ... taką perełeczkę niewielkich rozmiarów.
Jestem pewien powodzenia w przywracaniu świetności i zazdroszczę tak odmiennego od mojego podejścia.
Spam napisał/a: |
99,9% forumowiczów, pomijając oczywiście tych którzy rusami się nie zajmują, nie zwróci nań nawet uwagi... |
Oczywiście nie należę do tego 0,01% i dlatego nie jestem w stanie należycie docenić zdobyczy ... może i dobrze.
Widzę jednak reakcje innych ekspertów tego tematu i wnioskuję, że upolowałeś szczególną perełkę ... taką perełeczkę niewielkich rozmiarów.
Jestem pewien powodzenia w przywracaniu świetności i zazdroszczę tak odmiennego od mojego podejścia.
:
świetna!
sam, choć w ruskich parę lat siedziałem, pewnie bym nigdy nie zwrócił nawet na nią uwagi
gratuluję i czekam na dalsze opisy z postępu prac
sam, choć w ruskich parę lat siedziałem, pewnie bym nigdy nie zwrócił nawet na nią uwagi
gratuluję i czekam na dalsze opisy z postępu prac
:
Za chęć ocalenia i uratowania tego kawałka historii należą Ci się wyjątkowe gromkie brawa
SPAM -
SPAM -
:
...jasne, że tak... bo co by to była za przyjemność gdyby wszystkim nam podobały się te same zegarki... nuda... nuda... nuda... a dzięki różnorodności raz, że jest ciekawiej i weselej... a dwa... cały czas dowiadujemy się czegoś nowego...
...a i okazało się, że jednak oś balansowa walnięta no ale jakby było za łatwo to co by to była za przyjemność
Woj_Woj napisał/a: |
Oczywiście nie należę do tego 0,01% i dlatego nie jestem w stanie należycie docenić zdobyczy ... może i dobrze. |
...jasne, że tak... bo co by to była za przyjemność gdyby wszystkim nam podobały się te same zegarki... nuda... nuda... nuda... a dzięki różnorodności raz, że jest ciekawiej i weselej... a dwa... cały czas dowiadujemy się czegoś nowego...
...a i okazało się, że jednak oś balansowa walnięta no ale jakby było za łatwo to co by to była za przyjemność
:
Gratuluję
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
I jak prace remontowe już ruszyły?
Spam, możesz co jakiś czas meldować o postępach?
Spam, możesz co jakiś czas meldować o postępach?
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
Spam, Ty fotorelacje zrób................dla potomnych zostanie
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
+100000000
Odpowiedz do tematu
jimmy napisał/a: |
Spam, Ty fotorelacje zrób................dla potomnych zostanie |
+100000000