Który z Waszych zegarków (ale tylko tych posiadanych) uważacie za ideał czytelności, formy i prostoty. Tylko jeden.
Ja miałem różne - piloty, garnitury, chronografy, nurki... I moim faworytem jest jednocześnie mój ulubiony zegarek, który spośród wszystkich moich zegarków najczęściej na ręku gości. Maksymalnie czytelna tarcza, data, którą odczytuję nie zakładając okularów, doskonała widoczność godziny w nocy, jednocześnie prosty i elegancki. IMO kwintesencja zegarka. Ma u mnie dożywocie.
PS. I wali mnie, że nie ma na tarczy korony
Odpowiedz do tematu
: Ideał prostoty i czytelności
Ostatnio zmieniony przez Tomir 2012-08-31, 11:52, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Tomir 2012-08-31, 11:52, w całości zmieniany 1 raz
:
Zgadzam się, zegarek który pasuje praktycznie do każdego stroju, dodatkowo na plus w stosunku do pierwowzoru przekłada się nieco większa średnica (w moim przypadku to plus oczywiście, ktoś inny może mieć zdanie odmienne). Chyba trzeba będzie się szarpnąć - idealne EDC
Tomir napisał/a: |
Maksymalnie czytelna tarcza, data, którą odczytuję nie zakładając okularów, doskonała widoczność godziny w nocy, jednocześnie prosty i elegancki. IMO kwintesencja zegarka. |
Zgadzam się, zegarek który pasuje praktycznie do każdego stroju, dodatkowo na plus w stosunku do pierwowzoru przekłada się nieco większa średnica (w moim przypadku to plus oczywiście, ktoś inny może mieć zdanie odmienne). Chyba trzeba będzie się szarpnąć - idealne EDC
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Pod warunkiem, że są to jeansy i podkoszulek?
No bo chyba nie garnitur?
Iks napisał/a: |
zegarek który pasuje praktycznie do każdego stroju |
No bo chyba nie garnitur?
:
albo jest się Dżejmsem Bondem
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
:
No to nie jestem
Bom za młody
BluMun napisał/a: |
albo jest się Dżejmsem Bondem |
No to nie jestem
Bom za młody
:
Nie znasz się, teraz do gajera nawet Dżiszoki noszą. Bo to takie trendy...
Choc na eleganckim pachu IMO można go do gajera włożyć. A przynajmniej ja bym oporów nie miał
Ostatnio zmieniony przez Tomir 2012-08-31, 12:08, w całości zmieniany 1 raz
Santino napisał/a: | ||
Pod warunkiem, że są to jeansy i podkoszulek? No bo chyba nie garnitur? |
Nie znasz się, teraz do gajera nawet Dżiszoki noszą. Bo to takie trendy...
Choc na eleganckim pachu IMO można go do gajera włożyć. A przynajmniej ja bym oporów nie miał
Ostatnio zmieniony przez Tomir 2012-08-31, 12:08, w całości zmieniany 1 raz
:
Powiedzmy, że IMO do garnituru również nie będzie raził jakoś szczególnie (a jeszcze na czarnym stonowanym pasku?). Do sportowej marynarki i koszuli - jak najbardziej, do flanelki - jak najbardziej, jeansy i podkoszulek - jak najbardziej, krótkie spodenki i kolorowy tshirt - jak najbardziej. Oczywiście nie mówię o ubraniu na eventy gdzie obowiązuje "black tie" .
Santino napisał/a: |
Pod warunkiem, że są to jeansy i podkoszulek? |
Powiedzmy, że IMO do garnituru również nie będzie raził jakoś szczególnie (a jeszcze na czarnym stonowanym pasku?). Do sportowej marynarki i koszuli - jak najbardziej, do flanelki - jak najbardziej, jeansy i podkoszulek - jak najbardziej, krótkie spodenki i kolorowy tshirt - jak najbardziej. Oczywiście nie mówię o ubraniu na eventy gdzie obowiązuje "black tie" .
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
... no i ten pięknościowy mercedesik.
:
Faktycznie się nie znam
Ale skoro takie trendy są, żeby taki zegar nosić do garnituru, to się znać nie chcę
A tak w ogóle, to się mnie nawet taki submarynowaty styl podoba.
Mój MQJ to jeden z wygodniejszych zegarków.
Może kiedyś jakiegoś Rolka sobie sprawię, kto wie...?
Nie znasz się, teraz do gajera nawet Dżiszoki noszą. Bo to takie trendy... |
Faktycznie się nie znam
Ale skoro takie trendy są, żeby taki zegar nosić do garnituru, to się znać nie chcę
A tak w ogóle, to się mnie nawet taki submarynowaty styl podoba.
Mój MQJ to jeden z wygodniejszych zegarków.
Może kiedyś jakiegoś Rolka sobie sprawię, kto wie...?
:
Mój zegar w kuchence gazowej . To mój domowy ulubieniec, najczęściej z niego korzystam, sprawdzając godzinę.
Sorki, ale nie mam foty
A z naręcznych
w podobnym stylu, co Steinhart:
Który z Waszych zegarków (ale tylko tych posiadanych) uważacie za ideał czytelności, formy i prostoty. Tylko jeden. |
Mój zegar w kuchence gazowej . To mój domowy ulubieniec, najczęściej z niego korzystam, sprawdzając godzinę.
Sorki, ale nie mam foty
A z naręcznych
w podobnym stylu, co Steinhart:
:
odpowiedź jest baaardzo prosta, ten który aktualnie mam na nadgarstku , wiem że nie spełniam zapodanych kryteriów
:
Między "dżinsami i podkoszulkiem" a "garniturem" jest milion możliwości, Sylwek W tym kontekście stwierdzenie "praktycznie do każdego stroju" jest jak najbardziej uprawnione. Bo pasuje do stroju, w jakim chodzę przez 99.9% czasu. Czyli dżiny w domu i "smart kaziual" w pracy. A do garniaka bym i tak założył suba na pasku bez problemu akurat
Ostatnio zmieniony przez bEEf 2012-08-31, 12:16, w całości zmieniany 2 razy
Santino napisał/a: |
No bo chyba nie garnitur? |
Między "dżinsami i podkoszulkiem" a "garniturem" jest milion możliwości, Sylwek W tym kontekście stwierdzenie "praktycznie do każdego stroju" jest jak najbardziej uprawnione. Bo pasuje do stroju, w jakim chodzę przez 99.9% czasu. Czyli dżiny w domu i "smart kaziual" w pracy. A do garniaka bym i tak założył suba na pasku bez problemu akurat
Ostatnio zmieniony przez bEEf 2012-08-31, 12:16, w całości zmieniany 2 razy
Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
:
i w podobnym stylu Parniak Sub, jeden z moich ulubieńców:
:
Odpowiedz do tematu
bEEf, No toć pisałem, że ja się nie znam...
Apropos Suba, to widziałem, że nowe mają już normalną zapinkę zamiast tej badziewnej blaszki.
To jest argument za...
Pewnie na 40-te urodziny sobie sprawię - takiego z lupką
Apropos Suba, to widziałem, że nowe mają już normalną zapinkę zamiast tej badziewnej blaszki.
To jest argument za...
Pewnie na 40-te urodziny sobie sprawię - takiego z lupką