Koledzy, mam problem i uznałem, że pasuje on tu.
Mam Bernhardta i jestem od niego uzależniony - tak zaczynam obecnie wszelkie teksty. Ale chcę mieć jeszcze jeden zegarek. I mam problem w znalezieniu pasującego. A wymagania mam:
- Cena do około 300 zł. Myślę jednak, że w przypadku chinolków to nie będzie problem.
- Czarna, najprostsza tarcza w stylu militarnym lub pilotażowym.
- Nie automat. Tylko mechanik.
- Wielkość do około 42mm.
- Grubość do około 12mm.
- Mocna lub bardzo mocna luminowa.
Znacie coś spełniającego takie warunki?
Odpowiedz do tematu
: Pomoc w wyborze potrzebna.
:
Jakby nie te 42mm to bym homara a 'la PAM zalecał... Ale tak to cholerka nie wiem... Chinolki słabą lume mają a prostych modeli jak na lekarstwo... No i na Asian Unitasie to prawie zawsze większe niz 43mm...:(
:
A te Parnisy a la B&R?
J.
J.
:
Ano właśnie...
Oczywiście 42-43 jest dopuszczalne. W homarkach pamowskich grubość mnie dołuje. Te 16 mm to za dużo...
Jacku, one są strasznie wielkie.
Oczywiście 42-43 jest dopuszczalne. W homarkach pamowskich grubość mnie dołuje. Te 16 mm to za dużo...
Jacku, one są strasznie wielkie.
:
W PAMach a 'la Luminor mimo "papierowych wymiarów" jest cos dziwnego - myslalem, ze to potęga bedzie a jest naprawde spoko... Musisz sprobowac...:)
:
Miałem takiego już. 45 mm PVD. Nawet przyjemny, ale uszy kompletnie niewyprofilowane... Wiem, marudzę, ale to ma być zegarek godny Bernhardta, choć dokładniej jego uzupełnienie.
:
A gdzie tam. W dodatku całkowicie płaskie od spodu.
J.
Blaz napisał: |
Jacku, one są strasznie wielkie. |
A gdzie tam. W dodatku całkowicie płaskie od spodu.
J.
:
Zaskoczyłeś mnie.
:
Te a 'la B&R maja 46x46mm - masakra...
Blaz - miałeś 45mm (Radiomira) - mi on znaaacznie gorzej leży na łapce niz 44mm (Luminor)...
Blaz - miałeś 45mm (Radiomira) - mi on znaaacznie gorzej leży na łapce niz 44mm (Luminor)...
:
Spinner - wybacz, mój błąd. Dokańczam czereśnie z nalewki.
:
Potwierdzam słowa Spinnerosa,
:
...potwierdzam, choć mam małą rączkę, to leży jak talala . Też myślałem, że takie wielkie coś, to się nie da, ale jest zupełnie inaczej. Cały czas mówię o niebieskookim (właściciel Spinner )
EDIT: a po drugie jest zajefajny
Spinner napisał: |
Blaz - miałeś 45mm (Radiomira) - mi on znaaacznie gorzej leży na łapce niz 44mm (Luminor)... |
...potwierdzam, choć mam małą rączkę, to leży jak talala . Też myślałem, że takie wielkie coś, to się nie da, ale jest zupełnie inaczej. Cały czas mówię o niebieskookim (właściciel Spinner )
EDIT: a po drugie jest zajefajny
:
czym?
Blaz napisał: |
Zaskoczyłeś mnie. |
czym?
:
Że B&R nie są tak duże.
:
Odpowiedz do tematu
Bo nie są; niby 45mm, ale wyglądają dużo skromniej niz Amfibia.
J.
J.