Odpowiedz do tematu
:
No wlasnie napisal ze moze zadeklarowc nizsza wartosc ale wtedy jest ryzyko w przypadku zagubienia paczki. Odda taka kwote jaka zadeklarowal...
:
Nie on a przewoźnik. I też nie od razu tylko po około 3tyg jeśli nie dłużej.
Jak wpadnie na opłaty to od tego 1500 masz około 400zl daniny.
pg22 napisał/a: |
No wlasnie napisal ze moze zadeklarowc nizsza wartosc ale wtedy jest ryzyko w przypadku zagubienia paczki. Odda taka kwote jaka zadeklarowal... |
Nie on a przewoźnik. I też nie od razu tylko po około 3tyg jeśli nie dłużej.
Jak wpadnie na opłaty to od tego 1500 masz około 400zl daniny.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
Zadeklarujemy 250 dolcow i zobaczymy co przyniesie los
:
Całkiem możliwe że pomimo zadeklarowanej kwoty UC i tak wyśle Ci pismo o dostarczenie faktury za zakup Mi się niestety tak zdarzyło raz
:
A skad ja mam ta fakture wziac? Screen z ebay?
:
Ja wysyłałem wydruk ze sklepu z ceną i z transakcji z paypal ile faktycznie zapłaciłem
:
Dzieki. Obym nie musial tego robic
:
Oby, ale tak naprawdę to loteria, ja ściągałem dwa zegarki z tego samego sklepu tym samy sposobem wysyłki, jeden trafił na cło, drugi nie. Pech chciał że zapłaciłem myto za ten droższy
:
A nie czepiają się, że są różne kwoty?
yanwbd napisał/a: |
Całkiem możliwe że pomimo zadeklarowanej kwoty UC i tak wyśle Ci pismo o dostarczenie faktury za zakup Mi się niestety tak zdarzyło raz |
A nie czepiają się, że są różne kwoty?
:
Wg mnie nie mają jak bo wartość deklarowana jest na przesyłce czyli przez nadawcę.
Odbiorca teoretycznie nie ponosi odpowiedzialności za to co deklaruje nadawca.
Odbiorca teoretycznie nie ponosi odpowiedzialności za to co deklaruje nadawca.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
Chcę kupić na Panatime, przekierowuje mnie na Paypal, środki na saldzie są , robię klik i wywala mnie.
Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
No i przyszedl list z urzedu celnego... Wystarczy wyslac screena z kwota na maila i starczy?
:
Odpowiedz do tematu
Czyli z paypala zrobie screena i bedzie ok?