Yakovlev napisał/a: |
1959 ??? A Gagarin to kiedy i z czym poleciał na nadgarstku ? |
Ze Szturmańskim, przecież dobrze wiesz
1959 ??? A Gagarin to kiedy i z czym poleciał na nadgarstku ? |
Enkil napisał/a: |
(...)
Coś mi się zdaje, że 3017 |
(...)
1959 ??? A Gagarin to kiedy i z czym poleciał na nadgarstku ? Striełka nie była żadnym standardowym wyposażeniem astronautów. Była jednym z wielu. Tak jak NII, Okean, Szturmańskie, Amfibia Uszata a nawet Elektronika, że o innych Ruhlach i Cosmonavigatorze nie wspomnę. |
ALAMO napisał/a: |
(...)
Ze Szturmańskim, przecież dobrze wiesz |
Thomas666 napisał/a: |
a mój ma wydajemniesiemm nieoryginalny sekundnik |
A z jakim zegarkiem leciał przed Gagarinem w dniu 23 marca 1961 roku Iwan Iwanowicz ?
Dobrze, że autor opracowań z powyższych linków się stara, ale mógłby jeszcze lepiej sie postarać i nie powtarzać bzdur. |
Thomas666 napisał/a: |
te sputniki strasznie trzymają cenę, rzadkie są, a mój ma wydajemniesiemm nieoryginalny sekundnik. Ale może się mylę, bo sporo różnych wersji wychodziło... |
Dobra, z mojej strony na tym koniec, bo zaraz się zacznie dyskusja o przydziałowych zegarkach dla astronautów, że niby tylko takie nosili, co jest taką samą kosmiczną bzdurą jak przydziałowe wojaki. |
ALAMO napisał/a: | ||
Właśnie te są ori. Ta czerwona plamka porusza się po linii wokół tarczy symbolizującej orbitę. Przy przekładkach wkłądali albo sekundniki bez tego "satelity", albo wskazówki w których "sputnik" nie trafiał w orbitę - nie wiem skąd pochodziły prawdę mówiąc STawiam na przerabiane z Wostoków. |
ALAMO napisał/a: |
(...) Ta czerwona plamka porusza się po linii wokół tarczy symbolizującej orbitę.(...) |
Jacek. napisał/a: |
Łaj?
Dużą rozkosz sprawiłaby mi informacja, że Czarnuszka nosiła specjalne wykonanie Zwiezdy (Звезды) (...) |